obh

Alla inlägg den 20 februari 2011

Av Tobias - 20 februari 2011 17:30

I dag var det Åkulla SkiMaraton och då också Hallands långlopps DM. Känslan var aldrig riktigt på topp men de första ca 26-28km gick ändå helt ok. Därefter slog klubban till mer och mer och jag gik snabbt tomt på energi och armar. Den sista milen var ren och skär plåga.


Uppladdningen inför loppet var väl inte helt optimal men inför Vasan tror jag den var helt rätt. I går var jag nämligen i Ulricehmn och körde samma bansträckning som Ulricehamnsloppet. Det blev 39km i hyfsatt tempo. Tiden var ca 15min sämre än på tävlingen i söndags. Jag hadde far på släptåg och han körde alltså runt på ungefär samma tid som hadde i söndags. Ett bra distanspass med andra ord. Jag vart dock sliten efter träningen och det märktes också tydligt idag.Kroppen har fått kämpa hårt i helgen och det känns absolut som en bra start på den formtoppningsperiod jag nu går in i. Jag har tänkt träna på nu fram till onsdag, vila på torsdag och sedan köra min beprövade sistahelgenförevasanformtopperiod med två intervallpass och två distanspass under perioden fredag till söndag. I morgon har jag tänkt köra styrka, tisdag lugnare distans 90min och på onsdag testlopp ca 10km. På fredag kör jag stakintervaller, lördag 90min distans på förmiddagen och intervalle rpå fetrmiddagen. På söndag blir det distanspass 3h+. Med mina perspektiv en mycket hård vecka där syftet är att kroppen skall vara en bra bit ner i källaren på söndag.


Sista veckan kör jag kortare intervall pass på tisdag och onsdag samt ett lugnare väckningspass på lördag innan dagen V gryr.


Jag ser med tillförsikt framemot Vasan. Det känns som jag ligger i bra fas även om känslan är att kroppen varit lite seg sista veckorna.


Daniel Rickardssons formidabla insatts på gårdagens 15k klassiskt och TeamXtras dominans på de klassiska långloppen under säsongen tar jag med mig för att ytterligare höja motivation och inspiration de sista veckorna.


Ha de!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards