obh

Alla inlägg den 13 februari 2011

Av Tobias - 13 februari 2011 19:52

Idag ställde jag upp i Ulricehamnsloppet. Efter det att de flesta skidpass på sistone utförts på korta banor i våt snö och plusgrader så var det ren njutning med -12 och strålande sol. Spåren var hårda och fina på den knappa 20km runda som åktes två varv. En riktigt fin skidupplevelse. Det behövde verkligen själen.


Prestationen har jag något svårt att definiera. Kroppen kändes till en början bra men jag slet hårt vissa partier. Det var också lite bök med att köra om långsammare löpare som fått en bättre startposition under de första kilometrarna. Under en period kring ca 7-12km hamnade jag ca 100m efter en klunga, där fick jag jobba hårt för att täppa till luckan. Väl i fatt hade jag dock inga problem med att hänga med. Jag kände dock att stakningen periodvis inte var riktigt 100. Orken varierade under andra varvet men jag tycker jag stod upp bra. Spurtseger mot bland annat damsegraren får man vara nöjd med också. Fästet var kanon hela loppet och glidet tycker jag var helt ok. Det var vissa som hade klart bättre glid, men det kändes åtminstone genomsnittligt jämfört dem jag åkte med. Jag körde ganska stor del av loppet i klunga och det var gott att få lite övning i det också. Det finns en del tricks att ta till för att spara energi och ta hjälp av övriga i klungan. Alltid bra att öva på det inför Vasan.


Träningen har annars gått bra i veckan förutom att jag ställde in träningen i torsdags då jag blev kvar på jobbet lite väl länge. Denna vecka har jag några åtaganden som kommer störa träningen men i övrigt skall jag framförallt försöka hålla bra kvalité. Jag har velat lite i veckan men nu bestämt mig för att köra Åkulla SkiMaraton på söndag. Det blir sista racet före Vasan, sedan är det bara att mata in form i kroppen!


Tre veckor kvar nu, ingen tid att förlora.


Ha de!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards