obh

Alla inlägg den 17 januari 2016

Av Tobias - 17 januari 2016 16:38

Snön kom ju även till västkusten. Och kylan med den. Mumma för en skidåkare givetvis, även om snötäcket är lite väl tunt i Lindome för att kunna åka skidor. Men konstsnötillverkarna har stått på tå och möjligheterna till längdskidåkning inom några mils avstånd är nu många.


När man inte har förmånen att bo i närheten av någon av de skidmetropoler med ihärdiga eldsjälar så innebär vintrarna en jakt på snö. Jag har styrt kosan till Landvetter de senaste två lördagarna och till Borås de senaste två söndagarna. Nu är det fina förhållanden på båda platserna, och många andra ställen i närheten också vad jag förstår. Borås stoltserar med ett konstsnöspår på dryga 5km av mycket hög kvalité. Det är tacksamt rent mentalt att få åka på lite längre spår så att varven blir färre. Och ja, en 5km-konstsnöslinga är ett långt spår. Dock kanske pannbensträningen blir sämre jämfört Landvetters 800m förra helgen (nu har dem ca 1,8km). Skidglädjen blir i vart fall större och antal gånger man tittar på klockan färre.


Dagens pass kördes alltså i Borås med -18 från start och solen på väg upp över horisonten. Lite kallt kanske men skidpropaganda på hög nivå. Att även känslan var bra och tekniken satt fint gjorde inte saken sämre. Det blev ett bra pass på 36km i hyfsat gott distanstempo. Delar av passet var jag nästan och snuddade på skiers high.


Jag har i sann konditionskonnässörsanda satt ihop ett stakmaskinspass med nyckelpartierna från Marcialonga. Så komprimerat till 45min kan jag köra igenom Marcialonga hemma i garaget. Detta pass körde jag i torsdags och kom då ca 450 meter längre än när jag för ganska exakt ett år sedan körde samma pass. Tillsammans med känslan på dagens distanspass så tar jag det som att kapaciteten kanske inte är så jäkla kass trots allt. Orosmoment just nu är om jag klarar distansen och att jag lätt verkar bli muskulärt sliten. Distansen brukar vara det jag klarar av bäst men i år är de ansamlade långpassen långt färre än tidigare. Hoppet får läggas på gamla meriter. Att musklerna blir slitna beror förmodligen på att jag slarvat med styrketräning det sista. Det kan i vart fall inte bero på för mycket träning. Cirka 5h har de senaste två veckorna summerats till. Det kan nog vara på sin plats med lite styrka det närmaste.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards